защо да изберем Ръчните Сапуни ?

Най-лесният начин, да започнем да се грижим за себе си и околната среда с натурални продукти е, като заменим токсичните и конвенционални продукти за лична хигиена с натурален сапун.

Натуралните съставки поддържат кожата подхранена и имат огромна полза за нея.
Независимо дали имаме суха кожа или чувствителна, използването на натурален сапун е винаги по-добрият избор от конвенционалните такива.
Съставките, които се ползват за направата на истинските натурални сапуни, съдържат елементи които подхранват кожата.

Сапуните на КалЪпче се правят с 5% неосапунени масла, което на практика означава, че тези 5% масла, отиват директно върху кожата.
В натуралните сапуни на КалЪпче се имплементират базови масла, като какаово масло, кокосово масло, зехтин, жожоба, карите. Цветовете са естествени благодарение на билки, подправки и глини. Невероятно е как подправките придават цвят и текстура. Ароматите се получават благодарение на етерични масла.

Повечето обикновени сапуни,които се предлагат в търговските мрежи,съдържат химикали от един или друг вид.
Най-честите съставки, които виждаме използвани в сапуни и душ гелове, които са от химическо естество, са натриев лаурил сулфат и натриев лаурет сулфат.
Тези химически повърхностноактивни вещества са специално предназначени за отстраняване на мазнини от кожата.
Проблемът е, че кожата ни се нуждае от специфичен вид мазнина, за да свърже клетките й и да спре изпаряването на вода.
Тези химически повърхностно активни вещества са агресивни и могат да премахнат естествената мазнина и да оставят кожата суха.

Причината, поради която химическите повърхностноактивни вещества са били въведени в производството на сапун, е по време на Втората световна война, когато по-голямата част от света е била в режим на дажби, маслата и мазнините са били в недостиг и са били приоритет за храна. Вместо това в сапуните се използват химически повърхностно активни вещества, тъй като те са по-евтини и могат да заменят масла и мазнини.

Естественият сапун съдържа в състава си глицерин, който е изключително овлажняващ и действа активно, като извлича влага към себе си от околната среда около него.
Глицеринът е основната причина естественият сапун да е по-добър от химически формулирания сапун. Това е така, защото естественият сапун ще отмие мръсотията и бактериите от кожата ни, но след като го направи, оставя слой от овлажняващ глицерин, който да привлече влагата към кожата.

Това е една от основните причини да използваме натурален сапун.
Той е нежен към кожата ни, не премахва естествената мазнина, която спира водата да се изпари от кожата и оставя овлажняващ слой глицерин, който активно привлича влагата към нея.

Друга причина е, че стественият сапун щади околната среда, тъй като всички съставки са естествено произведени от природата и следователно могат естествено да се разградят обратно в нея.

Сапунът е по същество сол или соли на мазнините и маслата, използвани за направата му. Ето защо всички съставки започват с „натрий“, например натриевият оливат е солта на зехтина.
Тези соли, веднъж използвани, естествено се биоразграждат обратно в природата безпроблемно. От друга страна сапуните на химическа основа трудно се разграждат, особено ако съдържат антибактериални съставки като триклозан.

Триклозанът се среща най-често в антибактериални продукти като сапуни и почистващи препарати. Често се използва поради способността му да убива бактериите. След като тази съставка бъде отмита във водните басейни, тя плува на повърхността на водата.
Когато триклозанът е изложен на слънчева светлина, той се превръща в диоксин. Диоксините са вредни химикали, които са ключовият компонент в Agent Orange, хербицид-дефолиант, използван от армията на САЩ по време на войната във Виетнам.

Натуралният сапун е екологичен, тъй като съдържа само соли на естествени масла и мазнини, поради което безпроблемно се разгражда обратно в природата.

Освен че нашите сапуни са 100% натурални, те са изключително екологични, тъй като са опаковани в биоразградими и компостируеми опаковки, които също се разграждат лесно в природата.

Ако сте стигнали до краят на тази статия и сте я прочели, благодаря.
Независимо дали ще изберете сапуните на КалЪпче или тези от друг малък производител, целта на тази статия е да се замислим за собственото си здраве, това на децата ни, защото те остават след нас и за природата. Ние сме част от нея и тя от нас, ако вървим срещу нея, не извличаме позитиви никога.
Въпреки факта, че модерният свят, в който живеем, носи със себе си голям брой негативи за околната среда, вярвам, че будни хора има и промяната започва вътре в нас.
Подобни статии