| | | | |

Натурален дезодорант. Как да си направим сами ?

Дезодорантите са неизбежна част от нашата ежедневна хигиена, но много от тях съдържат агресивни химикали, които могат да дразнят кожата и да имат неблагоприятно въздействие върху здравето ни. Ако искате да се откажете от тези химикали и да преминете към по-естествени алтернативи, може да изпробвате натурален дезодорант. В тази статия ще ви покажа как да го направите сами в домашни условия.

Необходими съставки:

  • 50г. кокосово масло
  • 50г масло от шеа/ масло от манго или друго по ваш избор
  • 10г. пчелен восък
  • 8г. тапиока/ царевично нишесте
  • 10 капки етерично масло по избор

Подходящи етерични масла: лавандула, лимонена трева, чаено дърво, масло от тамян, лимон и др.

Инструкции:

  1. Вземете стъклена купа и на водна баня разтопете твърдите базови масла заедно с пчелният восък.
  2. След като маслата и восъка се разтопят, добавете брашното от тапиока и разбийте до хомогенна смес.
  3. Накрая, добавете етеричното масло и разбъркайте добре.
  4. Веднага изсипете в съд и оставете настрана да изстине и да се втвърди.

Този дезодорант може да се съхранява в чиста, суха опаковка и да се използва при нужда. За най-добри резултати, нанесете го върху чиста и суха кожа в областта на мишниците, колкото пъти на ден усетите, че имате нужда да се освежите.

Това е само една от многото възможности за изработване на натурален дезодорант без сода бикарбонат. В зависимост от вашите предпочитания и наличните ви съставки, можете да създадете множество комбинации, които да отговарят на вашите нужди и предпочитания.

Натуралните дезодоранти са добро решение за хора, които търсят по-естествени и безопасни начини за грижа за кожата. Те не предотвратяват изпотяването, тъй като са напълно натурални. Функцията им е да дезодорират.


Потенето под мишниците е естествен процес на тялото, който помага да се регулира температурата. Когато се потим, потта се изпарява от кожата и това намалява телесната температура. Така се предотвратява прегряването на тялото и се поддържа оптималната температура, която е важна за здравето и доброто функциониране на организма. Също така тялото ни изхвърля токсини и отпадъци чрез потта. Това може да помогне за почистване на организма и да подпомогне имунната система.

Изпотяването може да помогне за регулиране на нивата на соли и минерали в тялото, като например натрия и калия.

Ако нямате време и нужните съставки, за да си направите сами натурален дезодорант, в асортимента на КалЪпче, можете да намерите 100% натурален дезодорант за подмишници. Продукт, който гарантирано ще ви освежи и дезодорира с благоуханният и свеж аромат на етерични масла лимонена трева и лавандула.

Подобни статии